Skip to main content

About

My photo
MarttuSha71
Marťa || CZE - KV, PRG || Traveler || Daydreamer || USA 14,16,17,18,23 || Japan 16 || Sri Lanka 18 || Australia 19 || Nurse ||

UK Diary #2

Ahojte u závěrečného článku o mém letošním výletu do Anglie! Dneska se zaměříme na návštěvu Londýna. :)
---
Hi there!! Welcome to the second part of my UK Diary. :) This time I'll tell you something about my two days in London. :)



Jak už možná víte, v Londýně jsme celkově strávili 2 dny. První a poslední. Snažila jsem se fotit co jen to šlo, ale vzhledem k tomu, že většinu známých památek jsme navštívili první den (po téměř 12-ti hodinové cestě), šlo to opravdu z tuha. 
---
As you might know we spent 2 days in London - our first day and last day. I tried to take as many pictures as possible but as you are about to see, after 12 hours on the road I wasn't very successful..


Velice kvalitní fotka pořízená na trajektu z Calais do Doveru. Ty světýlka v pozadí jsou Anglie. :D :D
---
Picture taken on ferry from Calais to Dover. BTW very good quality. :D :D




Pár fotek z centra Londýna - Houses of parliament a taky Big Ben. Jo a pak jsem tam potkala nějaký holky a hodili jsme superkrutý selfíčko. :D :D
---
A few pictures from London centre. Houses of parliament and Big Ben. Last photo is an awesome  selfie with my friends. :D :D




Další fotky jsou vyfocené u Katedrály sv. Pavla. A tam nás také poprvé zastihl pořádný, londýnský liják. Po návštěvě této katedrály jsme se vydali na asi hodinovou procházku, během které jsme navštívili i Millennium Bridge (který jsme mohli vidět například v jednom z filmů o HP)
---
These two pictures were taken near the St. Paul's Cathedral. After visiting this place we had an amazing opportunity of walking around London in amazing rain. :D During our walk around London we saw Millennium Bridge, which we could see in one of Harry Potter movies. :)




Na prvním obrázku můžeme vidět The Shard (neboli Střep) momentálně nejvyšší mrakodrap Anglie a Evropské Unie a druhý nejvyšší mrakodrap v Evropě. Na dalších dvou fotkách už je Tower Bridge, dle mého asi největší symbol tohoto města a také jedno z mých nejoblíbenějších míst v Anglii.
---
In the first picture you can see The Shard . At this time the highest skyscraper in UK and European Union and second highest skyscraper in Europe. In the two other pictures is Tower Bridge. According to my opinion - symbol of London and also one of my favourite places to visit in UK.



Dvě fotky z metra, kam jsme se spolu s Martinem vydali tak trochu bez toho, aniž bychom něco řekli učitelům.. :D :D :D Nu což, zážitek to byl perfektní. Jelikož jsme oba obrovští fanoušci seriálu Sherlock, náš prvotní plán byl dostat se na Euston Square, kde se "nachází" Sherlockův dům, teda aspoň jeho venkovní kulisa. :D (viz další fotky) 
---
Another two pictures were taken in London Underground. Me and Martin kinda headed there without telling anyone, so that was fun. Because we are both Sherlockians our first plan was to visit Euston Square, where you can find Sherlocks "house".





Pokud sledujete Sherlocka, tak už asi tušíte, že na prvním obrázku najdeme dveře, na kterých by normálně při natáčení bylo 221B. No pro fanouška tohoto seriálu to byl prostě nezapomenutelný zážitek. Dále nás naprosto spontánně napadlo nasednout do typického Londýnského Double deckeru a jeli jsme na pravou Baker street 221B. 
---
If you're Sherlockians, you'll probably know, what is in the first picture. Sherlocks door!! Right. But unfortunately they weren't filming a new season there, so no sign with 221B on these door. :( :( After this we made another spontaneous decision and we headed to the original Baker street 221B.




Tyto fotky jsou posbírané různě po městě a nijak spolu nesouvisí, tak jsem se rozhodla je zařadit na úplný závěr článku.Na první fotce je vyfoceno to, co si vyfotí snad úplně každý, kdo navštíví nultý poledník na Greenwichi. Jedna noha na západě a druhá na východě. Dále tu máme pokus o fotku veverky, kterých bylo všude strašně moc a na závěr obchod s Mumínky, nevím jak vy, ale já jsem Mumínky během svého dětství absolutně milovala.. :)
No a to je vše. Doufám, že to na vás nebylo moc dlouhé a uvidíme se brzy u dalšího článku :)
---
And we're almost at the end of todays post. Last pictures are more random so I decided to add them to the end. First picture? Normal pose of person who visits the prime meridian at Greenwich observatory. Next picture is attempt of taking picture with a squirrel. And in the last one is Moomin Shop. I used to love Moomins as a child.
And that´s it! Hope it wasn't too long for you and I´ll see you very soon!! :)

Comments

Popular posts from this blog

JAPONSKO DEN 1&2 - CESTA

Jelikož mám hodně kamarádů a členů rodiny doma v České republice a spousta z nich mi píše o fotky a informace z našeho malého dobrodružství po ostrovech země vycházejícího slunce, rozhodla jsem se psát malé příspěvky o našich aktivitách sem na můj blog. Tak vzhůru do toho! :) Jinak se všem velmi omlouvám za mojí GRAMATIKU! Píšu jako prase, já vím! :D :D

USA DEN 20 - AMERICKÝ LIBRÁČ

JAPONSKO DEN 8 - CÍSAŘSKÝ PALÁC PODRUHÉ

Den 8 - Císařský palác podruhé Jsme to ale holky šikovné. Všechno důležité jsme totiž v Tokiu stihly projít za 7 dní a tak připadaly v úvahu všelijaké návrhy, kam se poslední den v hlavním městě Japonska vydat. Jako vítěz se nakonec ukázal Císařský palác. Když jsme u něj byly naposled, pěkně jsme zmokly.